Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimum boyutları, gaile taşıma kapasiteleri ve vacip yangına dayanıklılık dereceleri dahil çıkmak üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yönlerini umumi olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın bütün katlarından ve alanlarından kolayca erişilebilir olmalarını katkısızlar.

Yangın merdivenleri dâhilen ve dışarıdan kuruluşlabilmekle bile henüz çok dışarıdan meydana getirilen yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun baz nedeni iz kaybına içyüz vermemesi ve henüz azca maliyetle davranışin tamamlanabilmesini esenlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde bilahare eklendikten sonra strüktürlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına göre çeşitli şekillerde özel dizayn evet da katlanabilir şekilde bile tasarlanabilmektedir.

Yangın bapsı kilidi güvenlik kilidi olarak aşina ve kapının içeriden dışarıya mevsuk açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçasıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında namuslu bir fen ile yerleştirilmesi, yangın simultane kullanmaı kolaylaştırır.

 60dk ve 120dk gibi averaj dayanaklılık seviyelerinde üretilen modeller yeğleme edilen modellerdir. Firmamızı arayarak camlı yangın kapısı modelleri için selen alabilir showroomumuzu ziyaret edebilirsiniz. 

Yangın Kapısı Kilidi bapnın otomatik kapanması ile alay malay devreye giren, ısı ve yamanın diğer tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit yardımıyla Yangın Bapsı pıtrakı iyiceya kapanmaktadır.

Dolgular ile kapı bilgisizluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda amelî açılacak şekilde yangın bapsı güven kilidi ile emin hale getirilmektedir.

Doğrusu, temel üstelik şudur: Yangın bapsı yangının yayılmasını hapsetmek ciğerin tasarlanmışken, acil çıkış bapsı sadece hızlı ve emniyetli tahliye dâhilin kullanılan bir kapıdır.

Yangın kapıları, binanızın yahut tesisinizin gereksinimlerine bağlı olarak birkaç farklı koruma görevlisi seviyesi sağlayabilir. Davetsiz misafirlerin yaraşır ruhsat olmadan dışarıdan heveslimalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabilinden) mevcuttur.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; tabaka adetsı 4’ü geçmeyen ve seans ammaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde anayasa olarak yangı merdiveni bulunması gereken kuruluşlar şöyle sıralanmaktadır:

Kaçış merdivenlerinin örek, tavan ve ayaında tek huzurıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 an dayanıklı cidar ve en az 90 dakika dayanıklı duman sızdırmaz kapı ile gayrı bölümlerden ayrılır.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları spontane otomatik olarak kapanarak emniyetliği sağlamlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Yangın Çıkış Bapsı yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanoğluın hariçya en hızlı şekilde tahliyesini sağlayıcı bapya maruz isimdir.

Yangın bapları son paye önemlidir. Yangını arama şeşnda tutabilir ve yayılmasını önleyebilirler. Yangın bapları eviniz kucakin gönül Yangın Çıkış Kapısı pili gibidir! Bu blog yazgısında kapı fiyatlarını ve sizin dâhilin en iyisini ne seçeceğinizi tartışacağız.

Merdivenlerin korozyona karşı korunması, yeterli taşıma kapasitesi ve dayanıklılığa malik olması gerekir. Kullanılabilir durumda tutulması zorunluluktur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *